dinsdag 27 september 2011

Liesbeth Staats interviewt voor KRO Brandpunt komiek Andre van Duin

Liesbeth Staats interviewt voor Brandpunt komiek André van Duin.
De pensioengerechtigde leeftijd komt met rasse schreden dichterbij, maar desondanks staat André van Duin vanaf zondag met een nieuwe theatershow in het Amsterdamse De La Mar-theater. Al meer dan 40 jaar weet hij generatie op generatie aan zich te binden met zijn humor en onnavolgbare typetjes. En zelfs zijn grootste criticasters zijn inmiddels overtuigd van zijn unieke talent.
Liesbeth Staats schetst een portret van Nederlands meest succesvolle komiek.
Brandpunt is een onderzoeksjournalistiek programma van de KRO. Van 1959 tot 1996 werd Brandpunt als actualiteitenrubriek uitgezonden om in 1996 met de rubrieken Hier en Nu (NCRV) en Televizier (AVRO) samengevoegd te worden tot Netwerk. Door een herindeling van de actualiteiten- en achtergrondprogramma's keerde met ingang van het televisieseizoen 2010-2011 de titel Brandpunt terug.
In het televisieseizoen 2010/2011 keerde een nieuw programma, onder de vertrouwde naam Brandpunt terug op televisie bij de KRO. Het wordt wekelijks uitgezonden op zondag om 22.15 uur. In tegenstelling tot vroeger wordt het programma niet vanuit de studio uitgezonden maar vanaf locatie. Verslaggevers zijn Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Fons de Poel, Liesbeth Staats en Aart Zeeman.
In de vernieuwde versie is veel ruimte voor onderzoeksjournalistiek en het buitenland. Betrokken kwaliteitsjournalistiek, gegoten in meeslepende verhalen en verteld door vier gezaghebbende reporters die hun sporen in het tv-vak ruimschoots hebben verdiend. “Een programma met verhalen die verteld moeten worden, los van de waan van de dag”, aldus Fons de Poel, die samen met Aart Zeeman, Wouter Kurpershoek en Sven Kockelmann het gezicht vormt van de nieuwe rubriek. De vier reporters zijn ter plekke, doen verslag in beeld en nemen de kijker mee in hun verhalen. KRO Brandpunt doet aan onderzoeksjournalistiek en werkt daarbij samen met het gerenommeerde onderzoeksprogramma KRO Reporter.
KRO Brandpunt kijkt ook met een kritische blik naar de nieuwste ontwikkelingen op allerlei gebied. Niet om te oordelen, maar om vragen te stellen. Daarnaast richt het programma zich op een breed scala aan onderwerpen: van Den Haag tot ADO Den Haag, van Europa tot het Eurovisie songfestival en van Paleis Noordeinde tot aan een Vogelaarwijk. Maar altijd filmisch gemaakt, grondig geresearched en aantrekkelijk gebracht.
De enige vrouwelijke anchorwoman van Brandpunt Liesbeth Staats is zondag 25 september 2011 gestart. Met een interview met komiek André van Duin maakte Liesbeth Staats in Brandpunt haar entree.
Liesbeth Staats (geboren in 1974), studeerde van 1992 tot 1998 aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 2002 werkte ze verslaggever bij de lokale Amsterdamse omroep AT5 en van 2002 tot 2007 als nieuwslezer bij het Jeugdjournaal. Daarna was ze verslaggever en presentator bij de actualiteitenrubriek EénVandaag. Sinds 2011 heeft Liesbeth Staats een eigen productiebedrijf.
Altijd lachen
Tot slot in de uitzending van Brandpunt schetst Liesbeth Staats, vanaf dit seizoen als verslaggever aan KRO Brandpunt verbonden, een portret van Nederlands meest succesvolle komiek André van Duin. Zijn pensioengerechtigde leeftijd komt met rasse schreden dichterbij, maar desondanks staat hij vanaf zondag met een nieuwe theatershow in het Amsterdamse De La Mar-theater. Al meer dan 40 jaar weet hij generatie op generatie aan zich te binden met zijn humor en onnavolgbare typetjes. En zelfs zijn grootste criticasters zijn inmiddels overtuigd van zijn unieke talent.
In 2012 speelt Liesbeth Staats mee in de succesreeks Wie Is de Mol, samen met andere kandidaten Tim Kamps, Frits Huffnagel, Dio, Hadewych Minis, Anne-Marie Jung, William Spaaij, Maarten van der Weijden en Marit van Bohemen.
Wie Is de Mol 2012 met Liesbeth Staats speelt zich af in IJsland.

maandag 26 september 2011

Liesbeth Staats vertrekt bij EénVandaag

Liesbeth Staats vertrekt bij EénVandaag

Presentatrice Liesbeth Staats vertrekt per direct bij de actualiteitenrubriek EénVandaag. De verslaggeefster en vaste vervangster van presentator Pieter Jan Hagens begint met haar eigen bedrijf. Dat heeft de AVRO donderdag laten weten. Liesbeth Staats is toe aan een nieuwe uitdaging. “Onder de naam Liesbeth Staats Mediaproducties ga ik formats ontwikkelen voor televisie en internet. Dat is een lang gekoesterde wens. Tegelijkertijd hoop ik te blijven freelancen als verslaggever en presentator“, zegt ze.

Marijn Duintjer Tebbens zal Liesbeth Staats vervangen. Tebbens werkt als sinds 2004 als verslaggever bij EenVandaag en valt sinds kort ook in voor Pieter Jan Hagens.

EenVandaag is de dagelijkse actualiteitenrubriek van Nederland 1. Het programma is zes dagen per week te zien van 18.15 uur tot 18.45 uur en trekt gemiddeld 950.000 kijkers met een marktaandeel van 25 procent.

zaterdag 24 september 2011

Bas van Werven nieuwe collega van Liesbeth Staats bij EenVandaag


Bas van Werven nieuwe collega van Liesbeth Staats bij actualiteitenprogramma EenVandaag!

Bas van Werven is namens de Tros de nieuwe presentator van 'EenVandaag'. Hij neemt per 1 september het stokje over van Wouter Kurpershoek, die 1 juli het actualiteitenprogramma verlaat. Margriet Vroomans en Liesbeth Staats vullen in de tussenliggende tijd om beurten de lege plek op.

"Hij viel ons op door zijn deskundigheid, duidelijke taal en kritische manier van interviewen", vertelt hoofdredacteur Jan Kriek.

Ook Van Werven, die nu nog een ochtendprogramma presenteert op de radio, is enthousiast. "Na dertien jaar radio is televisie een prachtige uitbreiding van mijn journalistieke loopbaan."

Van Werven gaat een presentatieduo vormen met Avro-man Pieter Jan Hagens, die in 2007 Karel van de Graaf opvolgde.Ook Liesbeth Staats blijft EenVandaag presenteren.

Bas van Werven, momenteel te horen op BNR Nieuwsradio, gaat bij de TROS aan de slag bij EénVandaag. Hij is vanaf 1 september te zien als de opvolger van Wouter Kurpershoek, die naar de KRO vertrekt.

“We zijn erg blij Bas van Werven te kunnen verwelkomen bij de Grootste Familie van Nederland. Van Werven heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de journalistiek en we zijn ervan overtuigd dat hij het juiste gezicht is voor EenVandaag“, zegt TROS-directeur Peter Kuipers dinsdag.

Ook Jan Kriek, hoofdredacteur EenVandaag, is verheugd dat Van Werven de overstap naar televisie wil maken. “Bas is vooral bekend van zijn radioprogramma op BNR en hij heeft een aantal televisieoptredens gedaan.

Hij viel ons op door zijn deskundigheid, duidelijke taal en kritische manier van interviewen. Samen met Pieter Jan Hagens vormt hij het ideale presentatieteam van de best bekeken actualiteitenrubriek van de publieke omroep.”

Bas van Werven kijkt erg uit naar deze nieuwe stap in zijn carrière. “Ik vind het een eer dat de TROS me heeft gevraagd de presentatie van EenVandaag op me te nemen. Na 13 jaar radio is televisie een prachtige uitbreiding van mijn journalistieke loopbaan. EenVandaag zal zich komend seizoen sterker profileren en daar ga ik mijn schouder onder zetten.“

Bas van Werven wordt per 1 september de nieuwe presentator van EenVandaag namens de TROS. Hij volgt Wouter Kurpershoek op, die de rubriek deze zomer zal verlaten. De 46-jarige Van Werven is nu nog presentator van het ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio.

Hij kijkt erg uit naar zijn nieuwe baan. “Na dertien jaar radio is televisie een prachtige uitbreiding van mijn journalistieke loopbaan”, aldus Van Werven dinsdag. “EenVandaag zal zich komend seizoen sterker profileren en daar ga ik mijn schouders onder zetten.”

De nieuwe presentator viel hoofdredacteur Jan Kriek op ‘door zijn deskundigheid, duidelijke taal en kritische manier van interviewen’. Tijdens de verkiezingscampagne in mei presenteerde Van Werven de nabeschouwing van het Carredebat op RTL 4.

EenVandaag wordt gemaakt door de TROS en de AVRO. Namens de AVRO presenteert Pieter Jan Hagens al enige tijd het programma. Als presentatrices zijn Margriet Vroomans en Liesbeth Staats op post.
 
   

vrijdag 23 september 2011

Liesbeth Staats deelneemster NCRV's Nationale Nieuwsquiz 2009


Liesbeth Staats heeft het als deelneemster aan NCRV's Nationale Nieuwsquiz 2009 net niet tot de finale ronde geschopt.


Dinsdag 29 december streden 28 prominenten uit de politiek, media, cultuur en sport om de eretitel NCRV’s Nationale Nieuwskenner 2009.


In de vijftiende editie van NCRV’s Nationale Nieuwsquiz, dinsdag 29 december om 20.50 uur op Nederland 2, testen Mieke van der Weij en Harm Edens de nieuwskennis van bekende Nederlanders onder wie Robert Vuijsje, Mei Li Vos, Pierre Wind, Frank de Grave, Peter Rehwinkel, Michiel van Erp, Laïla Abid, Ellen ten Damme, Heleen Mees, Hanneke Groenteman, Fatima Elatik, Melody Klaver, Viggo Waas en natuurlijk Liesbeth Staats. De jury-voorzitter is Gerdi Verbeet, de voorzitter van de Tweede Kamer.


De deelnemers spelen drie rondes met vragen over het nieuws van het afgelopen jaar. Met filmpjes wordt teruggeblikt op grote en minder grote gebeurtenissen van 2009. De winnaar ontvangt naast de eretitel ook een trofee.


Acteur Frank Lammers is de winnaar van de Nationale Nieuwsquiz 2009, die de NRCV dinsdagavond uitzond. Lammers, bekend van films als Zwartboek en Het Schnitzelparadijs, nam het in de finale op tegen oud-politicus Frank de Grave en publiciste Heleen Mees.


Lange tijd gingen Frank Lammers en De Grave gelijk op. Pas na een verlenging kwam de acteur als winnaar uit de bus. Na drie keer deelnemen ging Lammers eindelijk met de trofee en de eretitel Nationale Nieuwskenner 2009 naar huis.


De deelnemers speelden drie rondes met vragen over het nieuws van het afgelopen jaar. Met filmpjes werd teruggeblikt op grote en minder grote gebeurtenissen van 2009, zoals het faillissement van de DSB Bank, de commotie rondom zeilmeisje Laura Dekker en de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Helaas moest Liesbeth Staats na de eerste ronde afhaken.


Mieke van der Weij en Harm Edens presenteerden deze vijftiende editie van de Nationale Nieuwsquiz. De juryvoorzitter was traditiegetrouw weer de voorzitter van de Tweede Kamer, in dit geval voor de derde keer op rij Gerdi Verbeet.


Onder de 28 prominente Nederlanders die dit jaar deelnamen, bevonden zich onder anderen schrijver Robert Vuijsje, politica Mei Li Vos, nieuwslezeres Laïla Abid, presentatrice Liesbeth Staats, zangeres Ellen ten Damme en journaliste Hanneke Groenteman.


De Nationale Nieuwsquiz is dit jaar dus gewonnen door Frank Lammers. De acteur versloeg oud-minister en DSB-bestuurder Frank de Grave en publiciste Heleen Mees.

De finale van de quiz was erg spannend. Er moest zelfs een verlenging aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Lammers deed voor de derde keer mee aan de nieuwsquiz.

Aan de hand van filmpjes werden vragen gesteld over het nieuws van dit jaar. Onder de 28 deelnemers waren ook schrijver Robert Vuijsje, Kamerlid Mei Li Vos en zangeres Ellen ten Damme. Het voordeel dat Liesbeth Staats niet gewonnen heeft is, dat ze nu volgend jaar weer mee mag doen, wie weet dus.