vrijdag 23 september 2011

Liesbeth Staats deelneemster NCRV's Nationale Nieuwsquiz 2009


Liesbeth Staats heeft het als deelneemster aan NCRV's Nationale Nieuwsquiz 2009 net niet tot de finale ronde geschopt.


Dinsdag 29 december streden 28 prominenten uit de politiek, media, cultuur en sport om de eretitel NCRV’s Nationale Nieuwskenner 2009.


In de vijftiende editie van NCRV’s Nationale Nieuwsquiz, dinsdag 29 december om 20.50 uur op Nederland 2, testen Mieke van der Weij en Harm Edens de nieuwskennis van bekende Nederlanders onder wie Robert Vuijsje, Mei Li Vos, Pierre Wind, Frank de Grave, Peter Rehwinkel, Michiel van Erp, Laïla Abid, Ellen ten Damme, Heleen Mees, Hanneke Groenteman, Fatima Elatik, Melody Klaver, Viggo Waas en natuurlijk Liesbeth Staats. De jury-voorzitter is Gerdi Verbeet, de voorzitter van de Tweede Kamer.


De deelnemers spelen drie rondes met vragen over het nieuws van het afgelopen jaar. Met filmpjes wordt teruggeblikt op grote en minder grote gebeurtenissen van 2009. De winnaar ontvangt naast de eretitel ook een trofee.


Acteur Frank Lammers is de winnaar van de Nationale Nieuwsquiz 2009, die de NRCV dinsdagavond uitzond. Lammers, bekend van films als Zwartboek en Het Schnitzelparadijs, nam het in de finale op tegen oud-politicus Frank de Grave en publiciste Heleen Mees.


Lange tijd gingen Frank Lammers en De Grave gelijk op. Pas na een verlenging kwam de acteur als winnaar uit de bus. Na drie keer deelnemen ging Lammers eindelijk met de trofee en de eretitel Nationale Nieuwskenner 2009 naar huis.


De deelnemers speelden drie rondes met vragen over het nieuws van het afgelopen jaar. Met filmpjes werd teruggeblikt op grote en minder grote gebeurtenissen van 2009, zoals het faillissement van de DSB Bank, de commotie rondom zeilmeisje Laura Dekker en de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Helaas moest Liesbeth Staats na de eerste ronde afhaken.


Mieke van der Weij en Harm Edens presenteerden deze vijftiende editie van de Nationale Nieuwsquiz. De juryvoorzitter was traditiegetrouw weer de voorzitter van de Tweede Kamer, in dit geval voor de derde keer op rij Gerdi Verbeet.


Onder de 28 prominente Nederlanders die dit jaar deelnamen, bevonden zich onder anderen schrijver Robert Vuijsje, politica Mei Li Vos, nieuwslezeres Laïla Abid, presentatrice Liesbeth Staats, zangeres Ellen ten Damme en journaliste Hanneke Groenteman.


De Nationale Nieuwsquiz is dit jaar dus gewonnen door Frank Lammers. De acteur versloeg oud-minister en DSB-bestuurder Frank de Grave en publiciste Heleen Mees.

De finale van de quiz was erg spannend. Er moest zelfs een verlenging aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Lammers deed voor de derde keer mee aan de nieuwsquiz.

Aan de hand van filmpjes werden vragen gesteld over het nieuws van dit jaar. Onder de 28 deelnemers waren ook schrijver Robert Vuijsje, Kamerlid Mei Li Vos en zangeres Ellen ten Damme. Het voordeel dat Liesbeth Staats niet gewonnen heeft is, dat ze nu volgend jaar weer mee mag doen, wie weet dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten