dinsdag 27 september 2011

Liesbeth Staats interviewt voor KRO Brandpunt komiek Andre van Duin

Liesbeth Staats interviewt voor Brandpunt komiek André van Duin.
De pensioengerechtigde leeftijd komt met rasse schreden dichterbij, maar desondanks staat André van Duin vanaf zondag met een nieuwe theatershow in het Amsterdamse De La Mar-theater. Al meer dan 40 jaar weet hij generatie op generatie aan zich te binden met zijn humor en onnavolgbare typetjes. En zelfs zijn grootste criticasters zijn inmiddels overtuigd van zijn unieke talent.
Liesbeth Staats schetst een portret van Nederlands meest succesvolle komiek.
Brandpunt is een onderzoeksjournalistiek programma van de KRO. Van 1959 tot 1996 werd Brandpunt als actualiteitenrubriek uitgezonden om in 1996 met de rubrieken Hier en Nu (NCRV) en Televizier (AVRO) samengevoegd te worden tot Netwerk. Door een herindeling van de actualiteiten- en achtergrondprogramma's keerde met ingang van het televisieseizoen 2010-2011 de titel Brandpunt terug.
In het televisieseizoen 2010/2011 keerde een nieuw programma, onder de vertrouwde naam Brandpunt terug op televisie bij de KRO. Het wordt wekelijks uitgezonden op zondag om 22.15 uur. In tegenstelling tot vroeger wordt het programma niet vanuit de studio uitgezonden maar vanaf locatie. Verslaggevers zijn Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Fons de Poel, Liesbeth Staats en Aart Zeeman.
In de vernieuwde versie is veel ruimte voor onderzoeksjournalistiek en het buitenland. Betrokken kwaliteitsjournalistiek, gegoten in meeslepende verhalen en verteld door vier gezaghebbende reporters die hun sporen in het tv-vak ruimschoots hebben verdiend. “Een programma met verhalen die verteld moeten worden, los van de waan van de dag”, aldus Fons de Poel, die samen met Aart Zeeman, Wouter Kurpershoek en Sven Kockelmann het gezicht vormt van de nieuwe rubriek. De vier reporters zijn ter plekke, doen verslag in beeld en nemen de kijker mee in hun verhalen. KRO Brandpunt doet aan onderzoeksjournalistiek en werkt daarbij samen met het gerenommeerde onderzoeksprogramma KRO Reporter.
KRO Brandpunt kijkt ook met een kritische blik naar de nieuwste ontwikkelingen op allerlei gebied. Niet om te oordelen, maar om vragen te stellen. Daarnaast richt het programma zich op een breed scala aan onderwerpen: van Den Haag tot ADO Den Haag, van Europa tot het Eurovisie songfestival en van Paleis Noordeinde tot aan een Vogelaarwijk. Maar altijd filmisch gemaakt, grondig geresearched en aantrekkelijk gebracht.
De enige vrouwelijke anchorwoman van Brandpunt Liesbeth Staats is zondag 25 september 2011 gestart. Met een interview met komiek André van Duin maakte Liesbeth Staats in Brandpunt haar entree.
Liesbeth Staats (geboren in 1974), studeerde van 1992 tot 1998 aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 2002 werkte ze verslaggever bij de lokale Amsterdamse omroep AT5 en van 2002 tot 2007 als nieuwslezer bij het Jeugdjournaal. Daarna was ze verslaggever en presentator bij de actualiteitenrubriek EénVandaag. Sinds 2011 heeft Liesbeth Staats een eigen productiebedrijf.
Altijd lachen
Tot slot in de uitzending van Brandpunt schetst Liesbeth Staats, vanaf dit seizoen als verslaggever aan KRO Brandpunt verbonden, een portret van Nederlands meest succesvolle komiek André van Duin. Zijn pensioengerechtigde leeftijd komt met rasse schreden dichterbij, maar desondanks staat hij vanaf zondag met een nieuwe theatershow in het Amsterdamse De La Mar-theater. Al meer dan 40 jaar weet hij generatie op generatie aan zich te binden met zijn humor en onnavolgbare typetjes. En zelfs zijn grootste criticasters zijn inmiddels overtuigd van zijn unieke talent.
In 2012 speelt Liesbeth Staats mee in de succesreeks Wie Is de Mol, samen met andere kandidaten Tim Kamps, Frits Huffnagel, Dio, Hadewych Minis, Anne-Marie Jung, William Spaaij, Maarten van der Weijden en Marit van Bohemen.
Wie Is de Mol 2012 met Liesbeth Staats speelt zich af in IJsland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten