vrijdag 17 februari 2012

Liesbeth Staats op nog maar 1 aflevering van de finale Wie is de Mol? 2012


Liesbeth Staats op nog maar 1 aflevering van de finale Wie is de Mol? 2012

William Spaaij is onnodig naar huis gestuurd in Wie is de Mol?, Liesbeth Staats staat op één executie van de finale, of haalt ze de vrijstelling binnen.

William viel donderdagavond af in het spannende tv-programma. De musicalacteur had nog twee jokers die hij had kunnen inzetten maar dat deed hij niet. "Ik was er echt van overtuigd dat ik goed zat. Dat ik ze later harder nodig zou hebben", zei hij tegen presentator Art Rooijakkers.

Actrice Anne-Marie Jung, actrice Hadewych Minis, presentatrice Liesbeth Staats en cabaretier Tim Kamps strijden volgende week verder in Spanje voor een plaats in de finale.

Opdracht 1: De stier

Eerst biedt Art de penningmeester een joker aan, in ruil voor € 500,- zodat de pot met € 500,- daalt. Daarna moeten de kandidaten waaronder Liesbeth Staats gezamenlijk een houten silhouet van een Spaanse stier een berg opsjouwen.

Het ding is loodzwaar en in verschillende delen uit elkaar te halen. Onderweg naar de top komen ze op een kaartje het woord ‘Stieren’ tegen. Terwijl ze naar boven lopen moeten ze zoveel mogelijk woorden bedenken die uit de letters van het woord ‘Stieren’ te maken zijn. Deze woorden schrijven ze met een krijtje op de stier. Elk woord moet minimaal uit vier letters bestaan.


Bij verschillende stops onderweg wordt het woord – en dus ook aantal te gebruiken letters – steeds groter. Uiteindelijk moeten zoveel mogelijk woorden worden bedacht die te maken zijn met de letters van het woord: ‘Stierenvechtersarena’.

Met deze opdracht is door de groep met Liesbeth Staats € 500,- verdiend.

Opdracht 2: Drie bruggen

In de loop der eeuwen zijn er over een diepe kloof drie bruggen gebouwd. Eén brug is 800 jaar oud en tevens de laagste. De middelste brug is 150 jaar oud en de hoogste brug is 10 jaar oud. De kandidaten waaronder Liesbeth Staats moeten eerst abseilen van de hoge, moderne brug naar de bodem van een diepe kloof.

Daarna moeten ze zich zelf aan een touw, diagonaal omhoogtrekken naar de middelste brug, terwijl ze onder de bogen van de oudste brug door gaan. Voordat deze opdracht begon heeft Art aan de mol gevraagd wie van de kandidaten de finish zou halen en wie niet. Elke keer als de mol gelijk heeft, dan gaat er geld uit de pot. Heeft de mol ongelijk, dan wordt er geld verdiend.

Met deze opdracht is door de groep met Liesbeth Staats € 500,- verloren.


Opdracht 3: Schilderijen

Een kandidaat gaat in Sevilla op zoek naar iemand die veel van kunst weet. Hij moet deze persoon of personen meenemen naar de universiteit van Sevilla. Op een binnenplaats van deze universiteit staan twee schilderijen. Eentje van Pablo Picasso en eentje van Salvador Dalí.

De overige kandidaten met Liesbeth Staats splitsen zich op in twee groepen van twee en gaan de stad in om spullen te kopen waarmee ze de twee schilderijen kunnen namaken als ‘levend schilderij’.

Als de kunstkenner kijkend naar het ‘levend schilderij’ de naam van de kunstenaar én de juiste titel van het schilderij kan noemen, dan wordt er geld verdiend.

Met deze opdracht is door de groep met Liesbeth Staats € 0,- verdiend.


William Spaaij vliegt uit Wie is de Mol?

Donderdagavond moest musicalacteur William Spaaij vertrekken uit het spannende Avro-programma Wie Is De Mol?


In de uitzending was te zien hoe William met veel angst en beven hangend aan een touw naar een hoge brug klom. Hij liet zien alles, maar dan ook alles, voor het programma over te hebben. Het mocht niet baten: William moest toch zijn biezen pakken aan het einde van aflevering 7 van Wie Is De Mol?, Liesbeth Staats ging nipt door.

De Mol is blij
In totaal zit er nu, aan het einde van deze aflevering, 8.100 euro in de pot. In aflevering 7 werd er precies 1.000 euro gewonnen, maar ook verloren. Daarmee is De Mol helemaal in z'n nopjes, zo schrijft hij/zij triomferend in het dagboek: "Ben ik een goede mol of niet!? Dacht het wel!" Spreekt hier Liesbeth Staats?

Niet te geloven
William wist zeker dat hij mocht blijven: "Iedereen was zo nerveus bij de test, behalve ik. Want ik wist het zeker. In 1 rechte lijn naar de finale. Appeltje eitje, kat in het bakkie!"

En het duurde heel erg lang voordat het kwartje viel, zo schrijft hij in zijn dagboek: "Er gaat iets mis met de vliegtuigstoelen bij incheck. Zie je wel, Art komt me zo weer ophalen. Haha, wat hebben ze me goed te pakken!"

De waarheid dringt pas laat door: "Vliegtuig stijgt op. Nee William het is echt klaar. Je ligt uit Wie is de mol 2012! Mijn ogen vallen dicht van vermoeidheid."

Kijkcijfers
Er keken ruim 1,5 miljoen mensen naar aflevering 7 van Wie Is De Mol? met Liesbeth Staats.


Frits Sissing: 'Liesbeth Staats is de Mol 2012'

Frits Sissing, winnaar in 2010, heeft door wie dit jaar de Mol is.

De presentator zit iedere donderdagavond klaar voor het spannende tv-programma Wie is de Mol?. Er waren nog vijf deelnemers over: actrice Anne-Marie Jung, actrice Hadewych Minis, presentatrice Liesbeth Staats, cabaretier Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij

"Liesbeth Staats, daar kom ik elke keer weer op terug", zegt Frits in RTL Boulevard. "Maar niets is wat het lijkt."

Liesbeth Staats, onder meer bekend van Een Vandaag en het jeugdjournaal, is ook de favoriet van Dennis Weening, de Mol in 2008.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten