donderdag 26 april 2012

Kandidaten Wie is de Mol zoals Liesbeth Staats tot op het bot verkleumd tijdens opnames in IJsland


Kandidaten Wie is de Mol zoals Liesbeth Staats tot op het bot verkleumd tijdens opnames in IJsland

De kandidaten van Wie is de Mol zoals Liesbeth Staats vonden het klimaat op IJsland verschrikkelijk. De nieuwe serie werd opgenomen op het ijskoude eiland. “Die harde wind op IJsland. Ik werd er gek van, tot radeloosheid aan toe“, zegt actrice Anne-Marie Jung in Avrobode. Bijna kon Jung het niet meer aan. “Ik kan best wel wat hebben, maar dit viel me echt zwaar. Je bent helemaal murw en tot op het bot verkleumd, terwijl je constant op je que-vive moet zijn. Dat valt niet mee.“

Cabaretier Tim Kamps is het daar volledig mee eens. “Ik vond het heel koud en niet zo leuk. Het is er zo kaal. Noorwegen is een beetje hetzelfde, maar daar staan nog bomen. In IJsland heb je die bijna niet. Het is een soort maanlandschap. Ik had gehoopt op een wat zonniger locatie.”

Rapper Dio is de enige exotische verschijning tussen de kandidaten. “Ik had met mijn manager afgesproken dat ik anderen zou zeggen dat ik naar Suriname ging om een proefaflevering van een reisprogramma op te nemen. Tijdens Wie is de Mol dacht ik: was ik maar in Suriname. Ik vond die kou het zwaarste aspect van het hele spel.”

Hoewel musicalacteur William Spaaij de kou ook niets vond, denkt hij wel dat het deze Wie is de Mol uniek maakt. “Afgezien van de kou is het een heel prachtig land: groot en leeg, maar ook heel divers. Je hebt er bergen, watervallen en geothermische baden. Dat maakt deze serie ook zo bijzonder. Het ziet er fantastisch uit.”

De andere kandidaten waren Frits Huffnagel, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Maarten van der Weijden, Marion Pauw en Marit van Bohemen.

Wie is de Mol met presentator Art Rooijakkers en deelneemster Liesbeth Staats was begin 2012 te zien op Nederland 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten