vrijdag 6 januari 2012

Liesbeth Staats overleeft Wie is de Mol? 2012 aflevering 1


Liesbeth Staats overleeft Wie is de Mol? 2012 aflevering 1

Fans van Liesbeth Staats hadden er lang naar uitgekeken en nu was het dan eindelijk zover, de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Wie is de Mol?' 2012. Er werd direct al flink gemold, want de kandidaten sloten de aflevering af met een bedrag van -500 euro in de pot. Marion Pauw kreeg als eerste kandidaat het rode scherm en kon na één aflevering alweer huiswaarts keren.

Aflevering één begon met een opdracht waarin de kandidaten waaronder Liesbeth Staats eenzaam en alleen in een 'maanlandschap' waren gedropt. Ze hadden een envelop met een foto erin gekregen en moesten op de plek zien te belanden waar de foto was genomen. Wisten ze ze zich daar allemaal binnen 2 uur te verzamelen dan zou er 2500 euro naar de pot gaan. De opdracht mislukte echter.

Zonnige toekomst
Na de eerste opdracht vertelde presentator Art Rooijakkers dat er in aflevering 4 zwaar onderhandeld wordt over de toekomst van de kandidaten. Daarnaast adviseerde hij de deelnemers vrienden te maken. Al waarschuwde hij ook dat je beste vriend je vijand kan zijn. Dat was hem zelf vorig jaar ook overkomen. Verder refereerde de presentator aan de locatie van het programma, het koude IJsland. Het is afwachten hoe lang de kandidaten en Liesbeth Staats daar blijven, want Rooijakkers sprak over een 'zonnige toekomst'.

Gletsjer
De tweede opdracht vond plaats op een gletsjer waar kokers met geld verstopt waren. Eén groep mocht de ijsmassa op en in kaart brengen waar de kokers verstopt waren. De andere groep met Liesbeth Staats moest ze vervolgens gaan zoeken. Vijf kokers werden uiteindelijk meegebracht naar beneden. Vier waren leeg en in één zat een bedrag van -500 euro.

Pot kwijt
In de auto bespraken de kandidaten waaronder Liesbeth Staats vervolgens de teleurstellende afloop van de tweede opdracht. Maarten van der Weijden was inmiddels tot penningmeester gekozen. Hij opperde dat het wel eens was voorgekomen dat de pot 'kwijtgeraakt' was. Dit was echter altijd gebeurd met een goed gevulde pot, maar waarom niet wanneer de pot in de min staat, vroeg Maarten zich af. De andere kandidaten stemden in en de -500 euro werd verscheurd en is nu dus zogenaamd kwijt.

Vrijstellingen
Bij de derde opdracht bleek dat Frits Huffnagel, Marit van Bohemen en Tim Kamps op de gletsjer een vrijstelling hadden weten te bemachtigen. Ze moesten deze nu verdedigen op een brug tijdens een paintball-gevecht. Frits zou zijn vrijstelling inzetten in aflevering twee en was daarmee 1500 euro waard, Tim in aflevering drie en zou daarom 1000 euro opleveren en Marit van Bohemen 'neerschieten' zou 500 euro opleveren voor haar vrijstelling in de vierde aflevering. Uiteindelijk wisten de drie echter ongeschonden de overkant van de brug te bereiken. Daarmee behielden ze allemaal hun vrijstelling.

Trieste aflevering
De aflevering werd dus afgesloten met een bedrag in de pot van -500 euro. Tim Kamps sprak van een 'hele trieste eerste aflevering'. Na het maken van de test moest Marion Pauw IJsland alweer verlaten. 'Neeeee... Hoe kan dat?', reageerde de groep met Liesbeth Staats verbaasd na haar rode scherm. 'Ik had blijkbaar geen briljant inzicht', liet Marion weten over haar 'logische ingevingen'.

Schrijfster Marion Pauw is de eerste kandidaat die in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? het Ijslandse veld heeft moeten ruimen.


Tot Marions grote verbazing liet presentator Art Rooijkakkers haar het gevreesde rode scherm zien. Marions eerste reactie was vooral verbaasd. "Ik had een briljant inzicht. Maar blijkbaar niet het goede inzicht..."

In de eerste aflevering van Wie is de Mol? werd het vertrouwen van de kandidaten met Liesbeth Staats al vanaf de eerste minuut flink op de proef gesteld. Er was vooral sprake van wantrouwen en dit resulteerde in een lege pot.

Volgende week zullen actrice Anne-Marie Jung, rapper Dio, politicus Frits Huffnagel, actrice Hadewych Minis, presentatrice Liesbeth Staats, zwemkampioen Maarten van der Weijden, presentatrice Marit van Bohemen, cabaretier Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij weer op zoek naar het antwoord op de grote vraag: Wie is de Mol? 2012.


Wie is de Mol 2012 opent met meest bekeken aflevering ooit

Het twaalfde seizoen van Wie is de Mol met Liesbeth Staats is donderdagavond van start gegaan met een recordaantal kijkers op Nederland 1. Er keken 2.136.000 kijkers (madl: 28.8%) naar de seizoenspremière en daarmee is het de meest bekeken aflevering van het programma ooit. Nog nooit eerder ging Wie is de Mol over de magische twee miljoen kijkers-grens heen. Het vorige record staat op de opener van de elfde seizoen. Daar keken in januari vorig jaar 1,973 miljoen mensen naar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten