vrijdag 27 januari 2012

Liesbeth Staats beslist over lot andere kandidaten Wie Is De Mol? 2012


Liesbeth Staats beslist over lot andere kandidaten Wie Is De Mol? 2012

Kandidaten waaronder Liesbeth Staats onderhandelen in Wie is de Mol?

In de vierde aflevering van Wie is de Mol? heeft geen enkele kandidaat het spannende programma moeten verlaten.

Presentator Art Rooijkakkers verraste de kandidaten met een twist in het executie-onderdeel. Art liet de kanidaten onderhandelen over het lot van presentatrice Marit van Bohemen en musicalacteur William Spaaij.

De meerderheid van de groep met Liesbeth Staats koos ervoor om de executie niet door te laten gaan. Het gevolg hiervan was echter wel dat de pot, waar op dat moment 10800 in zat, op 0 kwam te staan.

De kandidaten zullen volgende week overigens niet meer te zien zijn in het ijskoude IJsland, maar in een nog onbekend warmer oord.

Niemand uit Wie is de Mol? Pot leeg!

Na onder andere een snorkelopdracht in het ijskoude IJslandse water had presentator Art een verrassing voor de overgebleven kandidaten.

In plaats van nog een opdracht volgden tot verbijstering van de kandidaten meteen de test en executie. Marit van Bohemen en William hadden de test het slechtst gemaakt en bleven als laatste twee over. Maar geen van beiden zag een rood scherm.


In plaats daarvan mochten de anderen onderhandelen over hun lot. De meerderheid van de kandidaten met Liesbeth Staats koos ervoor om de groep compleet te houden. De prijs daarvoor was wel hoog: al het geld uit de pot! Goed werk van de Mol dus.


In het voorstukje van volgende week was te zien dat de Mol-kandidaten met Liesbeth Staats naar warmer oorden verkassen. De mutsen kunnen eindelijk af. Bikini's en boxershorts aan?

Opdracht 1: Munitiedepot

Twee kandidaten waaronder Liesbeth Staats zitten op een tandem en de anderen zijn verspreid over de bunkers van een verlaten munitiedepot die over een grote vlakte verspreid liggen. In elke bunker waar een kandidaat staat, is ook een bord met een tekst te vinden. Deze tekst wijst altijd naar één van de kandidaten, alleen geen enkele kandidaat staat aan het begin van de opdracht bij zijn of haar eigen bord. De twee op de tandem fietsen naar één van de bunkers toe en dan treden er een paar regels in werking:

Bij elke stop bij een bunker blijft één fietser achter en gaat de bunkerkandidaat fietsen. Zolang er overlegd wordt in de bunker, telt de tijd niet, maar zodra er gefietst wordt, loopt de klok. Er mag in totaal maar 10 minuten gefietst worden. Op het eind van de opdracht moet iedereen bij zijn ‘eigen’ tekst staan.

Met deze opdracht is € 2500,- verdiend.

Opdracht 2: Snorkelen

Eén kandidaat, Marit van Bohemen, wordt uit de groep gehaald. De rest waaronder Liesbeth Staats hijsen zich in loodzware ‘dry-suits’. Met zo’n pak kun je in ijskoud water snorkelen. De kandidaten duiken per twee in het ijskoude water van de Þingvellir (spreek uit als: ‘thingvetlir’). Dit is een breuklijn tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Onder water zijn om de paar meter foto’s verstopt van één of twee van de ouders van alle kandidaten. Aan het eind van het snorkeltraject moet elk duo van twee van de andere kandidaten zeggen welke foto’s (ouders) bij hen horen. De ene kandidaat die niet meedoet, Marit van Bohemen, luistert via een zender steeds mee naar wat elk tweetal bespreekt. Op grond van deze informatie krijgt deze kandidaat op het eind van de opdracht de kans om de volgorde van de foto’s naar eigen inzicht te veranderen. Als de foto’s nu goed staan, dan wordt het geld verdiend.

Met deze opdracht is € 0,- verdiend.

Opdracht 3: Executie

De kandidaten worden al na twee opdrachten geconfronteerd met een executie. Maar, met nog twee namen te gaan, stopt Art de executie en gaat iedereen naar het Höfði-huis. In dit huis spraken in 1986 Ronald Reagan en Gorbatsjov elkaar over het einde van de koude oorlog. Nu spreken de kandidaten waaronder Liesbeth Staats elkaar ook en de inzet is: met z’n allen op reis naar een warmer land óf gaat er iemand niet mee en moet die naar huis?  En de consequenties kunnen groot zijn. Valt Marit van Bohemen af? Bij een ongelukkige beslissing valt er weliswaar niemand af, maar is wel de hele pot leeg en is alle moeite die tot dusver is gedaan helemaal voor niets geweest.

Met deze opdracht is € 10.800,- verloren.

WIDM met Liesbeth Staats grote winnaar in kijkcijferoorlog

John de Mol legt het af tegen Wie Is De Mol en Avatar

Wie Is De Mol heeft gisteravond de meeste mensen aan de buis weten te kluisteren.

Met 1.540.000 kijkers laat Marit van Bohemen Avatar en John de Mol's The Winner Is ruim achter zich. Naar de televisiepremière van Avatar keken 1.235.000 mensen en het nieuwe The Winner Is moet het met zijn 1.080.000 kijkers met een derde plek doen.

John de Mol gaf gisteren aan pas tevreden te zijn bij een miljoen kijkers en pas te kunnen lachen bij 1,2 miljoen kijkers. De televisieproducent sliep slecht van The Winner Is, gezien de grote concurrentie op Nederland1 en RTL4. “Deze week heb ik mezelf weleens afgevraagd: waarom doe ik dit?”, aldus John de Mol. “Had ik niet beter nog een weekje kunnen genieten van het succes van de finale van The Voice, want hier lig ik een beetje wakker van.”

Veldslag om de kijkcijfers. En de winnaar is: Wie is de Mol? met Liesbeth Staats.

Met veel tromgeroffel lanceerde SBS 6 gisteravond de talentenjacht The winner is... Daar tegenover bracht RTL 4 Avatar in stelling, de succesvolste film aller tijden. Maar Wie is de Mol? ging er met de hoofdprijs vandoor

Het is erop of eronder voor het kwakkelende SBS 6. De nieuwe talentenjacht The winner is... moet het tij keren. Er is zelden zoveel publiciteit rondom een nieuw programma geweest. Om SBS 6 geen echte kans te geven, gooide concurrent RTL 4 ineens het grote kanon in de strijd. Avatar, de succesvolste film allertijden, werd van de plank gehaald om de nieuwe show van SBS 6 te torpederen.

En het resultaat?

The winner is... scoorde niet zoveel als gehoopt, maar toch best goed voor een SBS 6-programma. Avatar scoorde goed, maar niet uitzonderlijk voor een RTL 4-programma. En ondertussen bleef Nederland 1 gewoon zeer goed bekeken dankzij de fanatieke fans van het Avro-programma Wie is de Mol? met Liesbeth Staats.

The winner is...

Onlangs hoopte tv-tycoon John de Mol in Pauw & Witteman nog op 1,2 miljoen kijkers voor zijn nieuwe talentenjacht. Dat is niet gehaald: het werden er iets meer dan 1 miljoen. Ook prima voor SBS-begrippen, maar ook weer niet een overtuigend succes.

In een opmerkelijke wending was te zien hoe de zusjes Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane niet door gingen naar de tweede ronde, maar werden verslagen door Lilian Day Jackson van Spargo-faam. Slechts 31 van de 101 juryleden stemden op het bekende duo dat hun vroegere hit It’s the first time zong. "We deden mee om te laten zien dat we er nog zijn. We are still alive."


De sf-film met de blauwe reuzen mag dan wel de succesvolste film aller tijden zijn, voor RTL 4 scoorde de première niet meer dan aardig. 1,2 miljoen mensen zagen hoe de planeet Pandora op het laatste moment gered kon worden van de ondergang. Misschien hebben al zoveel mensen de film in de bioscoop en op Blu-ray gezien, dat de kracht er toch wat vanaf is.

Wie is de Mol?

Het complotdenken op IJsland nam gisteravond een onverwachte wending. Geen van de deelnemers werd uit het spel gegooid, ook Marit van Bohemen niet, maar de pot werd wel helemaal leeg gehaald. De mol heeft dus goed werk verricht. Ook voor de Avro: er keken 1,5 miljoen mensen naar de show met Liesbeth Staats. Minder dan vorige week, maar het cijfer bleef ruim boven dat van de concurrentie. Het is natuurlijk ook de kracht van dit programma: de fans zijn fanatiek en ze zullen geen uitzending overslaan. Niet voor The winner is... en niet voor Avatar.

Anne-Marie Jung, Frits Huffnagel, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Marit van Bohemen, Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij gaan volgende week weer verder in een steeds spannender wordende Wie Is De Mol? 2012.

1 opmerking: