vrijdag 20 januari 2012

Liesbeth Staats 'fluitend' naar aflevering 4 van Wie Is De Mol? 2012


Liesbeth Staats 'fluitend' naar aflevering 4 van Wie Is De Mol? 2012

Maarten van der Weijden is er niet in geslaagd om de mol in het spannende programma Wie is de Mol? te ontmaskeren.

Maarten heeft als derde kandidaat het spelprogramma moeten verlaten. De zwemkampioen vatte zijn verlies sportief op. "Soms win je een keer een wedstrijd, soms verlies je. Maar winnen is toch leuker." Liesbeth Staats gaat fluitend door.

Musicalacteur William Spaaij bekende in WIDM dat hij Maarten een beetje om de tuin heeft geleid. "Ik ben niet honderd procent eerlijk geweest tegen Maarten. Ik heb niet gelogen, maar ik heb ook niet alles verteld..." Een gevalletje van een typische mollenstreek...?

Maarten van der Weijden is dus de derde afvaller bij Wie is de Mol? geworden. De betrouwbare penningmeester van de groep paste de verkeerde techniek toe bij de executie.

Hij verdeelde zijn antwoorden over te veel verschillende mensen. Dat bleek fataal. Olympisch kampioen Maarten stond zelf buiten elke verdenking. Daarvoor had hij tijdens de opdrachten te goed gepresteerd. Schrijfster Marion Pauw en rapper Dio waren de eerste twee afvallers.

Speedboot
De groep met Liesbeth Staats verdiende deze week wel veel geld voor de pot. Bij de eerste opdracht moesten de deelnemers woorden zien te lezen vanuit een speedboot. De tweede opdracht was een stadswandeling door Reykjavik waarbij het zaak was een gebouw in de IJslandse hoofdstad niet te betreden.

Anne-Marie Jung, Frits Huffnagel, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Marit van Bohemen, Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij zijn nog in de race.

Gisteravond is voor topsporter Maarten van der Weijden het doek in Wie Is De Mol? gevallen. De oud-Olympisch kampioen wist het minst van de mol af en moest daarom het programma verlaten.

Het tv-programma met Liesbeth Staats speelt zich dit jaar in IJsland af en valt op door de mooie HD-beelden op het kanaal Nederland 1 HD. Natuurlijk is het programma ook in standaard kwaliteit op het SD-kanaal Nederland 1 te zien. De presentatie is dit jaar voor het eerst in handen van Art Rooijakkers.

Van der Weijden is dit seizoen de derde afvaller van het populaire tv-programma van publieke omroep AVRO. Al eerder wisten schrijfster Marion Pauw en rapper Dio het minst van de mol af en moesten Wie Is De Mol? dus verlaten. Maarten van der Weijden kreeg in Nederland landelijke bekendheid door het winnen van de Olympische titel bij het lange afstand zwemmen. Dat deed Van der Weijden nadat hij eerst de ziekte kanker had overwonnen.

Opdracht 1: Riverjet

Twee mensen worden uit de groep gehaald en de rest waaronder Liesbeth Staats verdeelt zich in twee teams van drie personen. Het eerste team gaat in een snelle riverjetboot zitten, terwijl het andere team op de oever van de rivier gaat staan met door henzelf gekozen categorieën zoals: ‘acteurs’, ‘schrijvers’ en ‘hoofdsteden’. Ze kiezen er ook een letter bij.Het team met Liesbeth Staats in de boot vliegt in razende vaart over de rivier en moet in het voorbijgaan lezen welke categorie hun medekandidaat heeft gekozen en welke letter daar bij staat. Vervolgens moet het drietal in de boot zoveel mogelijk woorden binnen de gekozen categorie bedenken met die letter, terwijl de boot onverminderd doorraast. Het duo dat uit de groep werd gehaald, moet alle woorden ontcijferen. Hoe moeilijker de letter, hoe meer geld per goed antwoord.

Met deze opdracht is € 800,- verdiend.

Opdracht 2: Jokerspel

De kandidaten komen in willekeurige volgorde, één voor één naar Art toe. Hij geeft ze de keus: óf een envelop, óf een joker. Als de kandidaat meteen de envelop kiest, dan biedt Art ze nóg een joker aan, maar dat weten de kandidaten niet zeker. Houdt de kandidaat dan nog voet bij stuk, dan krijgt de kandidaat de envelop. Kiest de kandidaat meteen voor de joker, dan krijgt hij die.
In de envelop zit altijd geld, maar het kan zijn dat er ook een testvraag van een toekomstige test bij inzit.

Met deze opdracht is door Liesbeth Staats € 3000,- verdiend.

Opdracht 3: De toren

Zes kandidaten waaronder Liesbeth Staats krijgen een rondleiding van de IJslandse Birna door Reykjavik. Deze tocht duurt precies een uur en de kandidaten weten niet precies wat ze moeten doen. De overige twee kandidaten staan intussen op een toren, midden in de stad en krijgen een telefoon met een kaartje waarop het ‘telefoonnummer’ staat. Jarige job Liesbeth Staats kiest de samenstelling van de groepen.

Dat telefoonnummer bestaat uit vragen waarop het duo met Marit van Bohemen op de toren een antwoord moet vinden, bijvoorbeeld: ‘Hoeveel eilanden zie je?’ en ‘Hoeveel verschillende lijndienstbussen rijden er in een uur langs de toren?’ Als de twee alle vragen juist beantwoorden, kunnen ze het telefoonnummer bellen waarmee ze de anderen aan de lijn krijgen. De opdracht is geslaagd als de grote groep de gids aan het eind van de tour níet volgt naar de top van de toren.

Met deze opdracht heeft Liesbeth Staats € 2000,- verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten