dinsdag 15 november 2011

Art Rooijakkers presentator Wie is de Mol 2012 met Liesbeth Staats


Art Rooijakkers presentator Wie is de Mol 2012 met Liesbeth Staats.

Art Rooijakkers stapt in de voetsporen van Pieter Jan Hagens, Karel van der Graaf en Angela Groothuizen. Hij is de nieuwe presentator van Wie is de Mol?.

Rooijakkers was vorig jaar zelf de winnaar van het programma. Aan Metro vertelt hij dat dat wel een extra dimensie gaf aan zijn nieuwe klus. "Ik begrijp de kandidaten als Liesbeth Staats beter dan toen ik bijvoorbeeld Peking Express presenteerde. Ik weet hoe het is om aan de andere kant te zitten. Die executies met het rode en groene computerscherm waren zenuwslopend. Met een trillende vinger drukte ik de muisknop in."

Het spelprogramma, dat begin volgend jaar wordt uitgezonden, speelde zich deze keer af in IJsland. De tien kandidaten die met lekaar de strijd aangaan zijn Hadewych Minis, Frits Huffnagel, Dio, Tim Kamps, Annemarie Jung, Marit van Bohemen, Maarten van der Weijden, Marion Pauw, Liesbeth Staats en William Spaaij.

Het gaat de Avro niet nog eens gebeuren dat de groep vertrekkende deelnemers van Wie Is de Mol? met Liesbeth Staats op Schiphol wordt gefotografeerd. Dat zegt de nieuwe presentator Art Rooijakkers in Metro. “Voor de toekomst zullen we voor vertrek passende maatregelen nemen.” De cast van seizoen 2012 werd zodoende al in een half jaar te vroeg bekend via weekblad Privé. Art daarover: “Klote en ik vond het heel flauw. Als ik ooit naar de film ga en ik zie dat Evert Santegoeds in de zaal zit dan ga ik niet naast hem zitten. Hij zo’n type dat het einde van de film zal verklappen. Iemand die het leuk vindt om de lol van anderen te bederven.”

Het lek kwam naar buiten terwijl Wie Is de Mol? nog werd gefilmd. “In het programma merk je er niks van, maar het was wel lastig voor de deelnemers. Want als een kandidaat in Nederland terugkwam, konden mensen zeggen: hé, er stond toch in de krant dat jij aan WIDM meedeed, hoe kan het dat je nu alweer hier rondloopt? Daar hebben we op geanticipeerd.”

Rooijakkers was vorig jaar kandidaat en nu dus de presentator. Dat heeft er mee te maken dat Pieter Jan Hagens zich op meer journalistiek werk wilde focussen, waardoor er een plekje vrijkwam. “Er zullen mensen zijn die denken dat het vooropgezet spel is. Maar pas ver nadat ik had meegedaan werd bekend dat ik het zou gaan presenteren.” De reacties op Art zijn ‘heel positief’. “Ze kwamen er pas in IJsland achter. Een dag voor de opnames zat de groep met Liesbeth Staats ergens te eten toen ik ineens kwam binnenwandelen. Iedereen begon te klappen. Ik dacht: wat is dit voor raar gedoe. ‘Voor wie klappen jullie?’, vroeg ik. ‘Voor jou! Jij hebt gewonnen!’ Na tien minuten zei iemand: ‘maar wacht eens even: wat doe jij hier eigenlijk?’”

Art licht ook een tipje van de sluier op van het nieuwe seizoen. “Het is totaal anders dan je gewend bent. Het concept is hetzelfde, maar de sfeer van het programma is anders. Ik heb al wat gezien in de montage en vooral de opening is spectaculair. Het juiste woord voor dit seizoen is misschien wel vervreemdend.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten