vrijdag 10 februari 2012

Liesbeth Staats nipt door naar volgende ronde Wie is de Mol? 2012


Liesbeth Staats nipt door naar volgende ronde Wie is de Mol? 2012

Wie is de Mol? 2012 - Frits Huffnagel exit, Liesbeth Staats door!

Met ruim 1,6 miljoen kijkers blijft Wie is de Mol? een geheide hit op de donderdagavond. In aflevering 6 moest VVD-politicus Frits Huffnagel het veld ruimen in plaats van Liesbeth Staats.

"Wie is de Mol? is een mindfuck. Dat heb ik nu zelf meegemaakt", schrijft Frits Huffnagel in zijn dagboek op de site van het programma. "Mijn hersenen maken nog steeds overuren, maar het is vooral mijn hart dat huilt. Het is voorbij. Ik heb een hekel aan afscheid nemen."

Tranen
"Ruim een week was er niets anders op de wereld dan de deelnemers en makers van Wie is de Mol? Afgesloten van je vertrouwde omgeving en enkel met elkaar. En ik hoor daar nu niet meer bij. De tranen stromen over mijn wangen. Niet omdat ik niet heb gewonnen, maar omdat ik weet dat dit nooit meer terug komt. Omdat alle spanning en emotie er in één keer uitkomt. Wat was het leuk om mee te doen en wat ben ik verdrietig dat het nu is afgelopen." Frits ging in plaats van Liesbeth Staats naar huis.

Geld in de pot
Ook leuk om te lezen: het dagboek van de Mol zelf: "Dit gaat niet de goede kant op... Pas twee afleveringen in Spanje en nu al meer dan € 8000,- in de pot!"

In deze aflevering werd niets verdiend met opdracht twee: lampen aanmaken in een oude fabriek. Dat bleek toch te ingewikkeld. Maar dankzij de eerste opdracht (boogschieten) en de derde opdracht (vispuzzel op het strand) kwam er in totaal toch 4.500 euro in de pot (2.500 en 2.000), mooi voor de groep met Liesbeth Staats.

Opdracht 1: Boogschieten

Iedereen schiet met een pijl en boog op een doelwit in een berg zand. De twee schutters die het dichtst bij het doelwit zitten, waaronder Liesbeth Staats, maken kans op een vrijstelling. De anderen (de slechtste schutters) gaan vervolgens aan de rand van een ondergelopen steengroeve staan, allemaal met een pijl een boog waarvan de pijl in brand kan worden gestoken.

De twee die kans maken op een vrijstelling, waaronder Liesbeth Staats, moeten met een lang touw een vlot met een paar strobalen over het water trekken, terwijl de anderen met vuurpijlen dat vlot proberen in brand te schieten. Als dat lukt en het vlot niet de overkant van het water haalt, dan gaat de vrijstelling verloren en verdient de groep geld voor de pot.

Als het wel lukt om de vrijstelling binnen te halen, dan moet een onderlinge boogschiet-strijd uitmaken wie van de twee de vrijstelling haalt. Zover kwam het helaas niet voor Liesbeth Staats, het vlot werd helaas in brand geschoten.

Met deze opdracht is € 2500,- verdiend.


Opdracht 2: Het licht

De avond valt en op een deel van een oude fabriek staan grote lampen opgesteld. Deze lampen moeten allemaal volgens een bepaald aansluitschema worden aangestoken door middel van hele lange snoeren en een paar generators. Omdat het langzaam steeds donkerder wordt, gaat dit niet gemakkelijk. Bovendien mogen steeds maar twee kandidaten tegelijk het terrein op en worden zij ook nog eens door verdekt opgestelde sluipschutters met laserstralen beschoten. Eén van de twee kandidaten heeft zelf ook een laserpistool tot zijn of haar beschikking.

Steeds als er een kandidaat wordt ‘neergeschoten’ door een sluipschutter, dan mag een volgende kandidaat het veld in om de stekkers, de generators en de lampen op de enige juiste manier op elkaar aan te sluiten. Als alle lampen branden, is de opdracht geslaagd, maar daarvoor moet er minstens nog één kandidaat in het spel zitten. Liesbeth Staats gaat als eerste het veld in, helaas slaagt desondanks of moeten we zeggen dankzij haar de opdracht niet.

Met deze opdracht is € 0,- verdiend door de groep met Liesbeth Staats.


Opdracht 3: Vispuzzel

Op een strandje ligt een stapel grote houten balken. De kandidaten moeten met deze balken volgens een voorbeeld een afbeelding van een vis maken. Liesbeth Staats gaat meteen de fout in. Ze verdienen hiermee nog geen geld. Als ze er daarna in slagen om binnen 3 minuten de vis de andere kant op te laten zwemmen door het verplaatsen van maar 3 stukken hout, dan verdient de groep € 1000,- voor de pot.

Daarna kan het bedrag worden verdubbeld als de groep er in slaagt om binnen 1 minuut de vis naar zee te laten zwemmen, door het verplaatsen van maar 2 stukken hout. Echter, als de groep deze uitdaging aangaat en het mislukt, dan komt er helemaal geen geld in de pot.

Met deze opdracht is € 2000,- verdiend door de groep met Liesbeth Staats.


Emotioneel afscheid Frits Huffnagel in Wie is de Mol?
Frits Huffnagel is tot zijn grote verdriet uit het spannende programma Wie is de Mol? geknikkerd.
Frits maakte donderdag tijdens de eindtest te veel fouten en kreeg van presentator Art Rooijakkers te horen dat hij zijn biezen moest pakken, Liesbeth Staats mocht gelukkig blijven.

Een hevig geëmotioneerde Frits: "Jammer. Het is ongelooflijk hoe close je met elkaar wordt in twee weken. Ik heb die test niet goed ingevuld. Ik wist veel vragen niet en ik ben niet scherp geweest."

Maarten van der Weijden, Marit van Bohemen, Rapper Dio en Marion Pauw vielen eerder af. Volgende week gaan actrice Anne-Marie Jung, actrice Hadewych Minis, presentatrice Liesbeth Staats, cabaretier Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij verder in het spannende tv-programma, de finale komt bijna inzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten